Zeleninu na závitky si určitě zvolte podle toho jakou máte rádi. Já je nejčastěji připravuji takto:
1 mrkev (pokud máte možnost tak i 1 žlutou a 1 fialovou)
1 okurka
1 červená paprika
čerstvý koriandr
uzené tofu
80g rýžových nudlí
rýžový papír
Arašídová omáčka
5 lžic světlé sójové omáčky
1 lžičku burákového másla
voda
med (nebo rýžový, agávový sirup)
Na omáčku smíchejte asi 5 lžic světlé sójové omáčky, lžičku burákového másla, rýžový sirup a pěkně rozmíchejte, nejlépe metlou. Potom dolijte vodou podle toho, jak chcete mít omáčku slanou a hustou.
Rýžové nudle uvařte podle návodu. Tofu nakrájejte na plátky a opečte do zlatova na pánvi a nechte vychladnout. Zeleninu nakrájejte na stejně dlouhé nudličky. Zchladlé tofu nakrájejte také na nudličky. Nyní si připravte rýžový papír podle návodu.
Papír položte na rovnou podložku.
Zeleninu, tofu a nudle naskládejte na papír.
Spodní i vrchní stranu papíru přehněte přes náplň a ze stran zarolujte do pevné rolky. Hodně utahujete a rolujte
Chce to trochu cvik a pár závitků udělat než budou hezké. Ale i ty první hybridi jsou moc dobrý:-)
Dobrou chuť🙂