100g mletých vlašských ořechů
350g hladké mouky
180g cukru krupice
4 lžíce rozehřátého medu
2 celá vejce
lžička skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky citronové kůry
1 lžička jedlé sody
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a necháme ho 24h odležet v lednici.
Vyválíme na 3 – 5mm a vykrájíme perníčky.
Pečeme v troubě na 180 °C 4 – 6 minut, dokud se perníčky nenafouknou a nezezlátnou.
Hned po vyndání z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vejcem.
Na zdobení si ručně vyšleháme 1 bílek se 150g cukru moučka a pár kapkami citronové šťávy.
Šleháme dokud hmota nezbělá a neztuhne.
Perníčky ozdobíme a hotovo.
Dobrou chuť 🙂