Korpus
5 vajec
94g cukru krupice
113g polohrubé mouky
3 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Krém
250 g másla pokojové teploty
500g tučného tvarohu ve vaničce
100g cukru moučka
Poleva
100g hořké čokolády (kvalitní čokoláda min. 50% kakaa, ne čokoláda na vaření)
100ml smetany na šlehání
Troubu předehřejte na 180°C. Připravte si formu o průměru 23cm.
Oddělte bílky od žloutků.
Z bílků a špetky soli šlehejte sníh, když je sníh polotuhý přisypte postupně všechen cukr.
Vyšlehejte dotuha a stále šlehejte a přidávejte po jednom žloutky a nakonec olej. Nyní smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Pomalu po částech přisypávejte do vaječné směsi. Hotové těsto vlijte do dortové formy vyložené pečícím papírem.
Pečte 15 – 20 minut na 180°C.
Krém
Máslo nakrájíme na plátky a necháme povolit při pokojové teplotě. Změklé máslo vyšleháme a přidáme po lžičkách postupně všechen tvaroh a nakonec osladíme cukrem.
Korpus prokrojíme a namažeme krémem. Necháme stuhnout v lednici.
Smetanu ohřejeme ale nesmí se vařit. Do teplé smetany nalámeme čokoládu, necháme chvíli stát a potom promícháme. Hotovou polevou přelijeme dort. Nakonec ozdobíme ovocem.
Dobrou chuť 🙂