Těsto
200 g hladké mouky
100 g másla pokojové teploty
¼ lžičky soli
40 ml studené vody
Náplň
4 hrušky
150 ml zakysané smetany
3 žloutky
80 g třtinového cukru
30 g hladké mouky
1 bílek
Drobenka
50 g másla
50 g třtinového cukru
80 g hladké mouky
1/2 lžičky skořice
Mouku smícháme s máslem, solí, vodou a vypracujeme těsto. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme těsto. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a ještě zatížíme nějakou luštěninou aby se těsto nenafouklo. Pečeme na 200°C 20 minut.
Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Náplň připravíme smícháním žloutků, s cukrem, zakysanou smetanou a moukou.
Po vyndání koláč hned potřeme trochu bílkem, aby se do těsta nevsákla náplň. Pečeme dalších 20 min.
Nakonec posypeme koláč drobenkou a dopečeme do zlatova cca 15min.
Dobrou chuť 🙂