Hruškový koláč

Těsto
200 g hladké mouky
100 g másla pokojové teploty
¼ lžičky soli
40 ml studené vody

Náplň
4 hrušky
150 ml zakysané smetany
3 žloutky
80 g třtinového cukru
30 g hladké mouky
1 bílek

Drobenka
50 g másla
50 g třtinového cukru
80 g hladké mouky
1/2 lžičky skořice

Ingredience na těsto.

 

Mouku smícháme s máslem, solí, vodou a vypracujeme těsto. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme těsto. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a ještě zatížíme nějakou luštěninou aby se těsto nenafouklo. Pečeme na 200°C 20 minut.

Těsto připravené ve formě.

Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky.  Náplň připravíme smícháním žloutků, s cukrem, zakysanou smetanou a moukou.

Ingredience na náplň.

Po vyndání koláč hned potřeme trochu bílkem, aby se do těsta nevsákla náplň. Pečeme dalších 20 min.

Připravený koláč do trouby.

Nakonec posypeme koláč drobenkou a dopečeme do zlatova cca 15min.

Hotový koláč.

Dobrou chuť 🙂

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *