Noky
500g dýně Hokaido
cca 200g špaldové mouky ( podle potřeby přimíchejte polohrubou)
1 vejce
špetka soli
50 g slaniny
cca 10 kapustiček
parmezán
dýňový olej
Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v páře nebo ve vodě a necháme vychladnout. Studenou dýni rozmačkáme, přidáme vejce a špetku soli. Mouku přidáváme postupně do té doby, než se bude s těstem hezky pracovat a budou se noky dobře dělat.
Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do rozpálené pánve trochu orestovat. Přidáme kapustičky a restujeme, dokud nezezlátnou. Osolíme a opepříme.
Noky smícháme s kapustičkami. Na talíři zakápneme dýňovým olejem a posypeme parmezánem.
Dobrou chuť 🙂