Na 4 porce
200g hladké mouku
200g semolinové mouky
4 vejce
lžička soli
voda podle potřeby
Ze všech surovin připravíme hladké těsto. Podle potřeby přidáváme vodu. Těsto by mělo být hladké a pružné. Nemělo by se lepit. Někdy se stane, že je těsto dokonalé i bez vody a jindy vodu musím přidat. Záleží na mouce a velikosti vajec.
Když máme těsto připravené dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
Po 30 minutách z těsta ukrojíme kousek a uděláme placku velkou si jako dlaň.
Dáme do strojku na těstoviny a několikrát projedeme od nejvyššího stupně po nejnižší. Já většinou dělám 7, 5, 3, 1. Pokud strojek na těstoviny nevlastníte víc si zamakáte, těsto si vyválíte ale taky to jde. Plát těsta se dá smotat a z kraje odkrajovat proužky, široké jak chcete. Strojen vám rovnou nakrájí tagliatelle nebo špagety.
Nakonec hotové těstoviny dáme usušit anebo hned vařit do vroucí osolené vody.
Pripravit si je můžete na desítky způsobů. Já nejraději dělám s pestem ze sušených rajčat a parmezánem anebo na sladko s mákem, cukrem a máslem 🙂
Dobrou chuť 🙂