Jogurtová bábovka

3 vejce
160g cukru krystal nebo třtinového
1 sáček vanilkového cukru nebo 1 lžička vanilkové pasty
200g hladké mouky
100ml slunečnicového oleje
200g bílého jogurtu (nejlepší je Hollandia)
12g prášku do pečiva
25g kakaa

Troubu předehřejte na 180°C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

Nejprve vyšlehejte vejce s oběma cukry do pěny. Bude to trvat cca 3 minuty. Přilijte olej a pak jogurt. Vše promíchejte a nakonec postupně prosívejte do těsta mouku s pdp. Polovinu těsta přelijte do formy a do zbylé poloviny vmíchejte prosáté kakao a nalijte na světlou směs.
Pečte 25 – 30 minut ve vyhřáté troubě na 180°C. Hotovou bábovku nechte vychladnout, pak vyklopte z formy a posypte moučkovým cukrem.

Hotová bábovka.

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *