Polévka z červeného zelí s karamelizovanou cibulkou a pestem z medvědího česneku

2 hlávky červeného zelí
2 vetší jablka
2 větší cibule
sůl
kmín
1-2 stroužky česneku
lžíce nastrouhaného zázvoru
500 ml zeleninového vývaru

Karamelizovaná cibulka
1 cibule
lžíce třtinového cukru
lžíce bílého vinného octa
2 lžíce másla

Pesto z medvědího česneku
cca 130g medvědího česneku
50g piniových oříšků (můžou být i kešu)
50g nastrouhaného parmezánu nebo sýru pecorino
100ml olivového oleje
sůl
pepř

Troubu si předehřejte na 180°C.

Připraveno do trouby.

Rozčtvrťte dvě hlávky zelí, rozpulte 3 jablíčka a 2 cibule. Vše naskládejte do pekáčku posolte, okmínujte a podlijte vodou. Pečte na 180°C 40 min. Po 40 min. vyndejte z trouby a nechte trošku vychladnout. Nyní všechno rozmixujte společně se zeleninovým vývarem úplně dohladka.

Na másle si dozlatova opečte jednu nasekanou cibuli. Až je cibulka dozlatova opečená přidejte nastrouhaný zázvoru a nasekaný stroužek česneku a jen malou chvilku orestujte. Potom na tento základ přidejte asi dvě naběračky rozmixované polévky, promíchejte a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Teď obě směsi spojte dohromady a podle potřeby ještě rozřeďte zeleninovým vývare, dochuťte solí a pepřem.

Na karamelizovanou cibulkou si na dvou lžících másla osmažte jednu cibuli nakrájenou na plátky. Cibuli promíchejte s máslem a zasypte třtinovým cukrem. Zalijte lžící bílého vinného octa a nechte zkaramelizovat.

Pesto z medvědího česneku připravíte tak, že asi 130 g medvědího česneku po dávkách rozmixujete tyčový mixér. Dále přilijte 100 ml olivového oleje, 50 g piniových oříšků, a 50 g nastrouhaného parmezánu. Umixujte dohladka a pak podle chuti můžete přidat sůl a pepř.

Dobrou chuť.

Hotová polévka.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *