Dýňový koláč

Těsto

100 g másla
150 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
špetka soli
1 vejce

Náplň

3 vejce
400 g pečené dýně Hokkaido
250 g tvaroh měkký tučný
1 špetka soli
1-2 rozemleté hřebíčky
100 g třtinového cukru 
1 lžička mleté škořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
120 ml smetany
2 lžíce kukuřičného škrobu
0,5 dl rumu
50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Zpracujeme dohromady všechny suroviny na těsto tak, aby bylo hladké a vláčné.

Ingredience na těsto.

Zabalíme do folie a necháme hodinu odležet v chladu. Těsto následně rozválíme na tenký plát, který dáme do předem vymazané dortové formy, vytvarujeme okraje.

Propícháme vidličkou a předpečeme asi deset minut v troubě vyhřáté na 170 stupňů.

Suroviny na náplň.

Ušleháme vejce s tvarohem, přidáme dýňové pyré, smetanu, cukr, koření a sůl, rum, kukuřičný škrob a vlašské ořechy.

Do těsta nakonec přidáme ořechy.

Dobře promícháme a nalijeme na těsto.

Pečeme asi 45- 60 minut (dozlatova) v troubě předehřáté na 160 °C.

Hotový koláč.

Dobrou chuť 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *