Celozrnný štrůdl

300 g celozrnné mouky
50 g másla
150 g bílého jogurt
80 g vlašských nebo jiných ořechů
asi 3 jablka
skořicový cukr
1 vejce + vejce na potření

Všechny ingredience.

Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, jogurt a vejce. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme v chladu cca 1 hodinu odležet.

Připravené těsto na vyválení a jablková směs.

Z těsta vyválíme tenký plát, posypeme nastrouhanými jablky, na hrubo posekanými ořechy a skořicovým cukrem. Štrůdl zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 25 minut.

Hotový štrůdl.

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *