Dýňové noky se slaninou a kapustičkami

Noky
500g dýně Hokaido
cca 200g špaldové mouky ( podle potřeby přimíchejte polohrubou)
1 vejce
špetka soli

50 g slaniny
cca 10 kapustiček
parmezán
dýňový olej

Suroviny na noky.

Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v páře nebo ve vodě a necháme vychladnout. Studenou dýni rozmačkáme, přidáme vejce a špetku soli. Mouku přidáváme postupně do té doby, než se bude s těstem hezky pracovat a budou se noky dobře dělat.

Uvařené noky.

Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.

Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do rozpálené pánve trochu orestovat. Přidáme kapustičky a restujeme, dokud nezezlátnou. Osolíme a opepříme.

Orestované kapustičky se slaninou.

Noky smícháme s kapustičkami. Na talíři zakápneme dýňovým olejem a posypeme parmezánem.

Hotové noky.

Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *